Mi a tanulás könnyítő program?

A Tanulás Könnyítő Program olyan innovatív oktatási program, amely nem az oktatás problémáiról, hanem a tanulás öröméről szól. A Tanulás Könnyítő Programon a gyerekek a sikeres, boldog életre készülnek, ahol öröm a tanulás!

A TKP-foglalkozásokon a gyerekek olyan módon inspirálódnak, hogy belső erőiket megmozgatva a legjobbat hozzák ki magukból, és motivációjuk fejlődik a tanulás területén is!

A TKP-módszer alkalmazásával a gyerekek egyre kompetensebbnek érzik magukat a tanulás területén, megismerik önmagukat, értékeiket, erősségeiket, ezért bátrabbak magabiztosabbak és egyre sikeresebbek lesznek!

A TKP alkalmazása során a gyerekek felfedezik saját tehetségvonalukat, ezért képesek lesznek kiemelkedni a középszerűségből.

A boldogságot kutatók felfedezték, hogy a boldogság nélkülözhetetlen kelléke az optimális kihívás. A TKP-órákon a gyerekek számos olyan problémával találkoznak, ahol mindezt megtapasztalják, ezért számukra a probléma nem probléma, hanem megoldásra váró feladat lesz, mely egyben örömforrásukat is jelenti! Ezáltal rendkívül fontos képességük fejlődik: a problémákban nem a nehézséget, hanem a kihívást fogják látni!

Az 50 perces TKP-foglalkozások heti egy alkalommal, a tanév rendjét követve a délutáni órákban folynak. Hat-nyolc, azonos korú gyermek alkot egy-egy csoportot. (Külön csoportok vannak az iskolába készülők és a négy alsó tagozatos korosztály számára).

A foglalkozások barátságos környezetben, sok fejlesztő eszközzel berendezett teremben, a testet és a szellemet egyszerre tornáztatva, jó hangulatban zajlanak a TKP-oktató pedagógus vezetésével, akit egy asszisztens segít a munkájában.

A szülők egy aktív, kreatív, érdeklődő, motivált, egyre sikeresebb gyermeket tudnak terelgetni a módszerhez tartozó, szülőknek szóló ajánlások alapján.