Kárpáti Anikó

Kárpáti Anikó vagyok, a TKP-módszer megalkotója, a gyerekek tanulásának szakértője.

Hivatásom legfontosabb célja egy tanulási módszer létrehozása, amely a tanulás-tanítás folyamatát olyan módon segíti, hogy azt örömmel éljék meg a gyerekek, pedagógusok egyaránt! Kölcsönösen inspirálva egymást arra, hogy a legjobbat hozzák ki magukból tanárok és tanítványok!

Végzettségeimet tekintve: Pedagógia tanár, gyógypedagógus, mozgásfejlesztő, HRG-gyógyúszás-oktató,  viselkedés-terapeuta, aquafitness-oktató,szinkronúszó-edző, lovasterapeuta.

Jelenleg a Vadvirág Alapítvány szakmai munkáját igazgatom, valamint az általam kifejlesztett Tanulás Könnyítő Program tevékenységeit menedzselem, mely nagyon sokrétű feladatot foglal magába:

A TKP-foglalkozások vezetése, ami annyit jelent, hogy különböző évfolyamba járó gyerekeknek tartok foglalkozásokat a TKP-módszer alkalmazásával. Ekkor nem „csak” a gyerekekkel foglalkozom, hanem a módszer folyamatos fejlesztését is végzem, melynek elengedhetetlen része az az inspiráció, amit a gyerekektől kapok!

  1. A TKP-módszerhez kapcsolódó elméleti kutatás, amely során folyamatosan tájékozódom azokról a legújabb kutatási eredményekről, amelyek még hatékonyabbá tehetik a TKP módszerét. Melyek ezek?
  2. Agykutatás, ezen belül a különböző neurofiziológiai kutatási eredmények, különösen a motiváció tekintetében. A neuropszichológia kutatás eredményei, legfőképpen az emberi tanulásra vonatkozóan. Flow-kutatások. Pedagógiai és gyógypedagógiai kutatási és tapasztalati eredmények.
  3. Vezetem a TKP-oktatók képzését. Ennek keretében a TKP-módszer elméleti és gyakorlati tananyagát fejlesztem és oktatom, illetve a végzett oktatók továbbképzésének tematikáját tervezem, vezetem, hogy ők is naprakészek legyenek.
  4. A TKP hatékonyságának vizsgálata. A TKP-oktatók alkotta szakmai teamünket vezetem. A kutatásunkhoz szükséges méréseket és vizsgálatokat, teszteket dolgozunk ki, és ezek alkalmazásával folyamatos méréseket, hatékonyság-vizsgálatokat végzünk.
  5. TKP-játékgyárunknak tervezek fejlesztő játékokat, tanulást segítő eszközöket, amelyekkel örömmel tanulnak a gyerekek!
  6. A Tanulás Könnyítő Programot és a Vadvirág Alapítványt képviselem hazai és nemzetközi konferenciákon.
  7. A közelmúltban a Falcon Branding Akadémián marketingképzésben vettem részt, hogy a TKP és a Vadvirág Alapítvány minden területen sikeres legyen!
  8. Jelenleg több pályázati projekten dolgozunk a TKP szakmai csapatával, hogy egyre több helyszínen elérhetővé váljon a gyermekek számára az általam kidolgozott módszer.

Családom: Férjemmel együtt élek, aki műszaki területen, tervező-menedzserként dolgozik. Három gyermekünk van. Nagyobbik fiam testnevelő-tanárként és úszóedzőként dolgozik. Középső, leánygyermekünk humán menedzserként dolgozik. Kisebbik fiunk középiskolai  tanulmányait végzi, és sokat sportol.

Hobbik: A vizes sportok mellett a kerékpározást kedvelem. Igazán kikapcsol a kertészkedés és a főzés, nagyon szeretek szép és különleges tortákat készíteni. Fontos számomra a családi otthon, az ezzel kapcsolatos kreatív ötletek megvalósítása is mindig feltölt!